Kıl Kökü Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Kıl Kökü Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Kıl Kökü Hastalığının Belirtileri Nelerdir?, Hastalığa Haiz Olduğumu Iyi mi Anlarım?, Evreleri Nedir? Kıl Kökü Hastalığından Şüpheleniyorum, Ne Süre Doktora gitmeliyiz.

Kıl kökü hastalığının erken emareleri, koltukaltı, kasıklar, kalça yada meme altında görülen bir yada birkaç sivilce görünümünde şişliklerdir. Vücudun tek bir yerinde yada çeşitli yerlerinde meydana gelebilir. İlerleyen aşamalarda bu şişlikler akıntılı iltihaplara dönüşür ve kökü koku yayarlar.

Hidradenit Suppurativa ve Köpek Memesi HS Hastalığından Kurtulanlar

Hidradenit Suppurativa, Köpek memesi hastalığı, HS hastalığı, Ter bezi iltihabından kurtulanların iyileşenlerin yorumlarını okuyabilirsiniz. Ne kullanmışlar nasıl iyileşmişler açıklayıcı bilgileri HS Forum Girişi yapabilir bitkisel ürünlerden bilgi almak için ANTİBİYOKS firmasından iletişim kurabilir. Dilerseniz web sayfamız Köpek Memesi Hastalığı Tedavisi anasayfasından okumaya devam edebilirsiniz.

Kıl Kökü Hastalığına Haiz Olduğumu Iyi mi Anlarım?

Kıl kökü hastalığına haiz olup olmadığınızı anlamanın yolu en kısa sürede bir dermatoloğa danışmaktır. Bu hastalıktan şüpheleniyorsanız hastalığın teşhisi için düzenlenen anketi evde uygulamanız mümkündür. Hastalığın ilk emaresi olan sivilcemsi duyarlı şişlikler koltukaltı, kalça yada kasık benzer biçimde bölgelerinizde mevcut mu?

Şu an mevcut olmasa bile son altı ay içinde bu şikayetleriniz oldu mu? Son altı aylık süreçte sivilceler üç yada daha çok kez tekrarladı mı? Sivilcelerin çıkmış olduğu ve kaybolduğu bölgelerde iz kaldı mı? Ailenizde kıl kökü hastalığına haiz bir kişi var mı? Bu soruların cevapları pozitif ise, kıl kökü hastalığına haiz olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.

Kıl Kökü Hastalığının Evreleri Nedir?

Kıl kökü hastalığı üç evreden oluşur: Hafifçe, orta ve şiddetli evre. Kıl kökü hastalığının üç evresi, Hurley skalası denilen bir skala üstünden değerlendirilir. Hafifçe evrede, meydana gelen akne yapılı nodüller tek yada birkaç tanedir. Bu aşamada uzun yaralar yada oyuklar yoktur. Başlangıç evresidir. Orta düzeyli evrede, çıbanlaşma adım atmıştır. Lezyonlar çoklu görülür ve yara yapısı oluşturur.

Derin ve iltihaplıdırlar. Şiddetli evrede nodüller ceviz ebatlarına ulaşmaktadır. Bölgede pek oldukça nodül bulunur ve bunlar iltihaplı, kökü kokuludur. Bölge yara görünümünü almıştır, lezyonlar birbirleri ile bağlıdır. Bu bölgede irin çoğunlukla yeniden eder.

Kıl Kökü Hastalığından Şüpheleniyorum, Ne Süre Doktora Gitmeliyim?

Kıl kökü hastalığına dair şüpheleriniz var ise ve yukarıda anlatılan emareler yaşadığınız süreci tanımlıyorsa en kısa sürede bir dermatoloğa danışmalısınız.

İlgili Makaleler ::.

Yorum Yaz ::.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir